Välkommen till oss !!

Jag heter Monica Wessberg och bor i Rimbo. Jag har tre barn,  tvillingarna Niclas,Fredrik 20 år och Daniel 12 år och våra tre hundar Rex,Albin och Elliot 

2001 skaffade vi vår första Goldenhane från Susanne Björkman, kennel Roxanne, som jag inte ångrar en minut. Susanne är toppen på alla sätt och vis och ställer upp i ur och skur när man behöver henne. Det är så, en toppenuppfödare ska vara.

Vår första hanes namn som vi fick hem är Roxanne Favourite ”Rex” som vi ”bara” tänkte ha som familjehund och ställa ut någon gång. Men så blev inte fallet utan vi har gått en hel del kurser som valp, lydnad, viltspår mm. med honom och i utställningsringen har vi tillbringat mycket tid. 

I augusti 2004 i Norrköping blev min underbara trevliga Rex Svensk utställningschampion. Denna augustidag var en härlig dag och upplevelse som jag sent ska glömma.

Vi har även gått anlagsprov i viltspår och blev godkända den 14 september-05. Även klarat två 1:or under hösten-06 och sommaren-07 i öppen klass. Sista ettan klarade han den 1/9-07 och kan numera också titulera sig SE VCH YIPPEE !!! SE U(u)Ch SE VCh Roxanne Favourite "Rex".

I juni-05 kom vår ”lilla” herre ”Albin”, Roxanne Overdrive till våran familj även han från Kennel Roxanne. Han är en härlig hund som jag kommer försöka arbeta mycket med från början med både apportering, lydnad och viltspår och försöka visa upp i utställningsringen. Han har klarat anlagsprovet i viltspår hösten -06 och har klassvinster på GRK:s Open shows och CK och ett antal HP:n på officiella utställningar med där också klassvinster.

Jag har alltid varit intresserad av hundar så en Golden är en hund som jag alltid velat ha sedan barnsben. Nu när mina egna barn börjar bli stora kan man ägna mer tid åt hundarna. Frisk luft och härliga skogspromenader är det bästa som finns.

  
Jag sitter också med i styrelsen på Goldenretrieverklubbens Upplandssektion som utställningsansvarig det är det bästa jag har gjort. Man har lärt sig mycket av alla kunniga hundmänniskor, fått nya kontakter mm. Jag som inte visste så mycket om t ex jakt, har även varit med som funktionär på prov. Mycket intressant att se alla dessa duktiga och lydiga hundar.

Jag har även varit ringsekreterare ett antal gånger på våran Open shows och har då fått se utställningen från en annan sida.

Jag har gått ringsekreterarkursen som Uppsala Läns kennelklubb anordnat. I februari - 06 har jag genomgått uppfödarutbildningen i Goldenklubbens Upplandssektions regi som vi höll hemma hos mig i Rimbo. Vi var 6 deltagare som bytte erfarenheter med varandra. Vi hade också två duktiga goldenmänniskor på besök som Annika Thunfors som föreläste om avel och exteriör och Peggy Westerlund som berättade och visade om MH och jakt. Jag säger jättetack till dem båda för de delat med sig av sina erfarenheter och kunskaper till oss deltagare !!

Jag har gått Exteriör 1 den 26 mars-06 som kursledare hade vi Susanne Björkman, kennel Roxanne. Det var en lärorik dag med teori och praktiiska övningar. Vi kände och klämde på de hundar som vi hade med. Mycket intressant!

Tusen tack Susanne för våra goa och underbara gossar !!

 

albinmonicarex4april09 

                            Albin, Monica & Rex                april-09 

rex,elliot,jag albin7jan201

                             Rex, Elliot & Albin                    jan 2012